rejtvénylapok
kukk

Étel fotózása

15 jó tanács, hogyan fotózz ételt

- próbálkozz különböző természetes fényviszonyokkal és napszakokkal, nézz körül, milyen lámpákat használhatsz.
- természetes, vagy mesterséges, de erős fény. A direkt napfénnyel vigyázzunk, az egyetlen, ami nem jó.
- az étel kapja oldalról vagy hátulról a fényt.
- a vaku használata ételfotózás esetén kerülendő!
- ha nem erősek a fényviszonyok, forgasd addig a tányért, míg megtalálod a megfelelő pozíciót.
- gondold át már előre, hogy mivel dekorálod ételeidet (öntet, fűszerek, levelek, apró gyümölcsök, stb.)
- legyen szép a kompozíció, használj friss fűszert, borsszórót, gyümölcsszeletet az étel díszítéséhez.
- fontos, hogy a környezet kiemelje az ételt, és ne elnyomja!
- megfelelő hátteret és körítést használj (szalvétát, evőeszközt, szép poharat, egy üveg bort, stb.)
- a háttér mindig legyen életlen, hogy ne vonja el az ételről a figyelmet.
- legyél gyors! A legtöbb étel a hűlés közben elveszti szépségét.
- fotózd le ugyanazt az ételt az asztal vízszintjéből, 25, 45, fokból, majd egyenesen felülről.
- minden fényképezőn van makrofunkció, ezt érdemes használni a közeli fotózásnál.
- szerezz be egy állványt, a bemozdulások ellen kitűnő megoldás.
- készíts sok fotót!

Ha a fentieket figyelembe véve kezdesz neki a fotózásnak, sikerülni fog és már tölteted is föl a legszebbeket az oldalunkra.

Kövess minket a Facebookon is!