rejtvénylapok háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Cukkinikrémleves recept

A recept értékelése: 3,9 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 4 892 alkalommal

elkészítve: 69 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Ha már nem zsenge a cukkini, meg lehet hámozni, majd kockákra darabolva a felaprított hagymával együtt az 1 evőkanál olajon megpárolom.
Ezután felengedem kb. 1,5 l vízzel, amibe beleteszem még a többi hozzávalót is, az ételízesítőt, pici borsot, a fokhagymát, tárkonyt, szerecsendiót, és puhára főzöm.
Következő lépésben összeturmixolom az egészet és legvégül hozzáadom a főzőtejszínt, amivel még hirtelen felfőzöm, és kész is a fogyasztásra.
Talán még annyit tudnék mondani, hogy van, amikor pirítóssal tálalom, de nélküle is igazán finom. Természetesen az ételízesítő helyett lehet használni leveskockát, vagy ha van, húslevet is.

főzési idő: 30 min

Hozzávalók

50 dkg cukkini
1 darab vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál szárított tárkony
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
ételízesítő
1 doboz főzőtejszín, 2 dl-es
só, bors
1 evőkanál étolaj
kenyérszeletek a pirítóshoz

Kövess minket a Facebookon is!