megtekintve: 14 675 alkalommal
elkészítve: 214 alkalommal megfőztem én is
1. A gyümölcsöket megtisztítjuk, kimagozzuk, a citrom levét kicsavarjuk.
2. Egy nagy fazékba beletesszük a gyümölcsöket és a citromlevet, felforraljuk, majd még 25 percig főzzük.
3. Hozzáadjuk a cukrot és még főzzük 15 percig, közben kevergetve.
4. Tiszta üvegekbe töltjük, a tetejükre kevés szalicilt szórunk.
5. Száraz dunsztba rakjuk.
főzési idő: 40 min
Én mindig folyósra készítem, épp ezért csavaros tetőt rakok az üvegre. Ajánlom még tejbegríz, tejberizs és császármorzsa önteteként.
2 kg magozott cseresznye
2 kg magozott meggy
1 kg ribizli
1 kg piszke ( egres )
0,5 kg málna
3 kg kristálycukor
1 citrom leve
szalicil