rejtvénylapok
kukk
  • 123 plusz egy vicc címlap

Rácsos túrós recept

A recept értékelése: 2,5 pont
  • 75 min
  • közepes
  • drága

megtekintve: 1 982 alkalommal

elkészítve: 20 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Elkészítése

1. A szoba hőmérsékletű vajat, sütőporral elkevert lisztet, citrom reszelt héját, tojások sárgáját, cukrot, tejfölt, csipet sót alaposan összegyúrjuk.
2. 1 órára a hűtőbe tesszük.
3. A töltelékhez a túrót a tojások sárgájával, vaníliás cukorral, citrom reszelt héjával, porcukorral elkeverjük. Legvégül óvatosan hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét, vigyázzunk, ne törjük össze.
4. Tésztát a hűtőből kivéve (ökölnyi darabot félreteszünk belőle a rácsozáshoz) nyújtódeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk.
5. Egy kivajazott, lisztezett tepsibe rakjuk a tésztát, majd ráöntjük a tölteléket.
6. A félretett tésztát vékonyra nyújtjuk, és derelyevágó segítségével 0,5 cm széles csíkokat vágunk, és rács-szerűen a töltelék tetejére rakjuk.
7. Tojássárgájával megkenjük a rácsokat.
8. Megsütjük.
9. Tálaláskor tetejét porcukorral megszórjuk.

sütési idő: 45 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

Tésztához:
40 dkg liszt
25 dkg Rama
1 citrom reszelt héja
3 kk cukor
3 tojássárgája
0,5 cs sütőpor
1 pohár tejföl (kicsi)
csipet só

Töltelékhez:
75 dkg túró
6 tojássárgája
30 dkg porcukor
2 cs bourbon vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
9 tojásfehérje habbá verve

Kövess minket a Facebookon is!