megtekintve: 10 358 alkalommal
elkészítve: 221 alkalommal megfőztem én is
Egy nagyobb, négyszögletes jénai tálba a babapiskóta felét egymás mellé szépen belerakjuk.
Ezután, egy bögre (1,5 dl) tejhez kakaót szórunk, jól megmelegítjük, majd kanál segítségével a felét a babapiskótákra locsoljuk.
A 20 dkg darált diót összekeverjük 2 evőkanál kristálycukorral és a felét rászórjuk a baba-pikótákra, majd a mazsolák felét rászórjuk a diós cukorra.
A 3 csomag vaníliás pudingot, a szokásos módon megfőzzük és a felét ráöntjük erre. Ezután, a maradék babapiskótát szépen rárakjuk a pudingra, majd ezt megint megöntözzük a meleg kakaóval. Erre rászórjuk a maradék diós cukrot, a maradék mazsolát, majd pedig az összes vanília pudingot. Ennek a tetejére szórjuk teaszűrőn a maradék cukrozatlan kakaóport.
4-5 órára, vagy inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap szeletelhető.
főzési idő: 10 min
Különösen nagy melegben kedvező desszert, mert nem kell bemelegíteni a konyhát. Én nem szeretem a kávét, ezért szoktam kakaóval készíteni, de aki szereti a kávét, az nyugodtan azzal készítheti.
20 dkg babapiskóta
1,2 liter tej + 1,5 dl
3 csomag vanília pudingpor
15 evőkanál kristálycukor
20 dkg dió
2 evőkanál kristálycukor (a dióhoz hozzákeverni)
1 evőkanál mazsola
1 teáskanál kakaópor a sütemény tetejére