Grill ételek
kukk
  • Vidám BALATON

Aszaltszilvás-zabpelyhes kókusztallér recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 30 min
  • egyszerû
  • olcsó

megtekintve: 950 alkalommal

elkészítve: 47 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Fajcsákné Judit

Elkészítése

A száraz alapanyagokat összekeverjük, majd beleütjük az egész tojást és a 2 tojássárgáját. A vajat felolvasztjuk, és az édesítővel együtt belekeverjük. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, azt is beletesszük a masszába, majd gombócokat formálunk, és azt a tenyerünkkel ellapítjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a korongokat és 180 fokos sütőben kb. 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.

sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon egyszerű édesség, lelkiismeret-furdalás nélkül lehet nassolni.

Hozzávalók

15 dkg kókuszreszelék
5 evőkanál őrölt zabpehely
1 mokkáskanál sütőpor
1 egész tojás + 2 tojássárgája
3 dkg vaj
1 tasak aszalt szilva
ízlés szerint édesítő

Kövess minket a Facebookon is!