rejtvénylapok háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Bakonyi csirkemell, gluténmentes tésztával recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 679 alkalommal

elkészítve: 24 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A csirkemelleket sózzuk, borsózzuk, lisztben megforgatjuk, és forró zsiradékban hirtelen megsütjük mindkét oldalát. Kivesszük, majd a zsiradékban megdinszteljük a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, paradicsomot, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk, borsózzuk, és tovább pároljuk, míg a gomba is puhára párolódik.Megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk az elősütött húst, és együtt pároljuk még egy ideig. Ha már minden puha, a húst kivesszük, a tejszínt simára keverjük a liszttel, és behabarjuk a gombás szaftot. Visszatesszük a húst, egy pár percig még együtt pároljuk, és a kifőzött gluténmentes tésztával tálaljuk.

Hozzávalók


4 szelet csirkemell filé
30-40 dkg gomba
1-1 paradicsom, paprika
1 fej vöröshagyma
2 kávéskanál pirospaprika
só, törött bors
2 dcl főző tejszín
1 kanál glutén mentes liszt
Kb.20-25 dkg gluténmentes tészta

Kövess minket a Facebookon is!