Grill ételek
kukk
  • Vidám BALATON

Bakonyi tarhonyaleves recept

A recept még nem lett értékelve
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 878 alkalommal

elkészítve: 69 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

. Nagy lábasban, az olajon pirítani kezdtem a vöröshagymát. Hozzáadtam a tarhonyát, kevergetve addig hevítettem, amíg pirulni nem kezdett. A tűzről levéve ízesítettem a pirospaprikával, a köménnyel, a zúzott fokhagymával és sóval, felöntöttem az alaplével. A tűzre visszatéve beletettem a zöldséget, a krumplit.
A karikára vágott kolbászt serpenyőben pirítani kezdtem, amikor már kissé kisült a zsírja, rádobtam a gombát is. Együtt pároltam, majd zsírjára sütöttem. Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadtam a kolbászos gombát, és további 5 percig főztem. A tejfölt belehabartam, a levest ezután 1-2 percig főztem, majd az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaltam.

főzési idő: 35 min

Személyes jó tanács

Ha valami nagyon finom, tartalmas levesre vágyik ! Nagyon finom.

Hozzávalók


1 fej vöröshagyma ,
10-15 dkg tarhonya
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál egész köménymag
2 gerezd fokhagyma, só
Kb. 1,6 l alaplé húsleves kockából
½ zacskó vegyes ( mirelit ) vegyes zöldség , vagy friss sárgarépa, kis zöldborsó
2 közepes burgonya
10 dkg lángolt kolbász
25 dkg fehér csiperke
1 nagy pohár tejföl
petrezselyemzöld

Kövess minket a Facebookon is!