Grill ételek
kukk
  • Receptnaptár 2018

Balaton szelet recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 525 alkalommal

elkészítve: 10 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tejben felfőzzük a búzadarát és kihűtjük. A vajat / margarint habosra keverjük a porcukorral és vaníliával. Ha a dara kihűlt összekeverjük a vajas krémmel.
A tésztához össze gyúrjuk a hozzávalókat és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
A tésztából négy lapot sütünk, kb. 30x 35 méretűeket.
Ha a lapok kihűltek következőképpen megtöltjük.
Alsó lapra a krém felét rákenjük, jön a második lap, erre a baracklekvár, harmadik lap, erre a krém másik fele majd a negyedik lap. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

főzési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Igazán finom, ünnepi sütemény.

Hozzávalók

50 dkg liszt
15 dkg porcukor
6 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 egész tojás
4 evőkanál tejföl
Össze gyúrjuk a hozzávalókat és fél órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Krém:
1 liter tej
13 evőkanál búzadara
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
baracklekvár

Kövess minket a Facebookon is!