Torta háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

BARACKOS PISKÓTÁS KOCKA recept

A recept még nem lett értékelve
  • 105 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 876 alkalommal

elkészítve: 28 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Anita

Elkészítése

A barackokat kimagozom és 4 felé vágom.
Az alsó tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozom, ha elválik az edény falától, belenyomogatom egy közepes méretű tepsibe.
Előmelegítem a sütőt
A negyedelt barackokat szépen sorban ráteszem a tésztára, majd a sütőben 25 percig elősütöm.
A felső tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához hozzáadom a cukrot, az olajat, és géppel pár percig keverem, majd mehet bele a kakaópor, a liszt, a sütőpor, végül óvatosan a fehérjehab (ez egy kakaós piskóta)
Kiveszem a sütőből a barackos tésztát, megszórom fahéjjal és cukorral, majd ráöntöm a piskótát a tetejére.
Visszaveszem a sütőbe, és további kb. 20 percig sütöm...
Még melegen meghintem vaniliás porcukorral...

sütési mód: alsó sütés

Hozzávalók

Az alsó tésztához :
15 dkg zsir vagy 25 dkg margarin
1 tojás
35 dkg liszt
15 dkg cukor
1 tasak sutopor
A piskotahoz :
5 nagy tojás
10 dkg liszt
10 dkg cukor
3 evőkanál olaj
1 evokanal kakaopor
1/2 tasak sütőpor
Valamint :
60 dkg sárgabarack
1 kávéskanál őrölt fahéj
cukor (izles szerint)

Kövess minket a Facebookon is!