Grill ételek háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Brassói aprópecsenye csírkehúsból recept

A recept értékelése: 3,3 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 5 239 alkalommal

elkészítve: 37 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Báró úr

Elkészítése

A megtisztított csirkemellet azonos darabokra vágtam. Forróra hevített nagy teflon serpenyőben, olaj nélkül fehéredésig sütöttem a húsokat.
Majd megszórtam sóval, ráraktam a 4 gerezd apróra vágott fokhagymát, 1,5 kávéskanál őrölt borsot, és hagytam párolódni.
Amikor az összes lé eltűnt alóla, 3 kanál olajat öntöttem hozzá, hogy azon tudjon tovább sülni. Amikor már nem nyomódik össze könnyen a hús, akkor kész
Megmostam, lecsepegtettem, majd felkockáztam a krumplit. Mély edényben olajat forrósítottam, és megsütöttem. Amikor elkészült, tálba szedtem, ízesítettem sóval, borssal, fokhagyma granulátummal.
Külön tálban adtam asztalra a fűszeres sültkrumplit és csirkemellet.

főzési idő: 60 min

Hozzávalók

1,5 kg csirkemell filé
4 gerezd fokhagyma

őrölt bors
2-3 evőkanál olaj a húsra
10 db közepes krumpli
olaj a sütéshez
só, fokhagyma granulátum és bors a krumpli ízesítéséhez

Kövess minket a Facebookon is!