Marlenka háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Brokkolis-sajtos mufin recept

A recept még nem lett értékelve
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 117 alkalommal

elkészítve: 4 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A brokkolit enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük le, és csepegtessük le alaposan. (a főzővízbe tegyünk egy késhegynyi szódabikarbónát, akkor szép zöld marad a brokkoli)

A bacont vágjuk fel apróra, majd kevergetve süssük világos színűre. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és hűtsük ki. (figyeljünk hogy ne süssük túl pirosra, ropogósra)

A tojást az olajjal kissé verjük fel, majd keverjük hozzá a tejszínt is.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, a szódabikarbónával, ízlés szerint sóval, őrölt borssal, a reszelt füstölt sajt több mint a felével, és a kihűtött, elősütött baconnel.

Ezután a lisztes keverékhez öntsük hozzá a tejszínes keveréket, majd fakanállal keverjük össze. Végül adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett brokkolit, majd óvatosan forgassuk össze. (figyeljünk arra nehogy a brokkoli nagyon összetörjön)

A muffin sütőt béleljük ki papír vagy szilikon kapszlival, majd kanalazzuk bele a brokkolis masszát. Ezután a maradék reszelt sajttal szórjuk meg ízlés szerint.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.

sütési idő: 30 min
hőfok: 170 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Kínálhatjuk pl. ebédre egy tányér leves mellé második fogásként, vagy éppen vacsorára egy bögre finom gyümölcsteával.

Hozzávalók

20 dkg brokkoli
10 dkg reszelt füstölt sajt
5 dkg bacon
20 dkg liszt
1 db tojás (nagy)
1 dl olaj
1,5 dl főzőtejszín (10%-os)
1 cs sütőpor
1 mk szódabikarbóna

őrölt fehér bors

Kövess minket a Facebookon is!