rejtvénylapok
kukk
  • 123 plusz egy vicc címlap

Charlotte torta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 30 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 075 alkalommal

elkészítve: 54 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: lili091020

Elkészítése

Vizes konyharuhára ráborítjuk a piskótát amíg meleg,és feltekerjük amíg ki nem hűl. Megkenjük bármilyen ízű lekvárral és ismét feltekerjük.Kicsit pihentetjük hogy könnyebben lehessen vágni.Felvágjuk ujjnyi vastagra.Felverjük a tejszint kemény habbá és belerakjuk a
cukrot és még tovább verjük habverővel. Az őszibarackot kockára vágjuk és ezt is hozzá keverjük. Folpackal kibélelünk 1 tálat nem baj ha túl lóg,ebbe szépen szorosan elhelyezzük a piskótatekercsünket. Ebbe belemerítjük a habtejszínes barackos krémünket és lefedjük a maradék piskótatekerccsel. Behajtjuk ami kilógott folpackot és hűtőbe tesszük 4 órára.Utána kiborítjuk 1 olyan tálra amin már fellehet vágni a tortánkat.Szépen letudjuk venni a folpackot is.

sütési idő: 15 min

Személyes jó tanács

Ebből kisebb Charlotte torta jön ki.

Hozzávalók

Piskóta:
6 tojás,
6 evőkanál cukor,
6 evőkanál liszt,
1 csomag sütőpor.

Krém:
fél l habtejszín,
ízlés szerint porcukor,
1 konzerv őszibarack befőtt.

Kövess minket a Facebookon is!