Marlenka háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Citromhabos tekercs recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 149 alkalommal

elkészítve: 43 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Scarlett69

Elkészítése

A tojások fehérjét habbá verjük hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját és óvatosan belekeverjük a lisztet is. Sütőpapírral borított sütőlemezre kenjük a piskótát majd előmelegített 180 fokos sütőben készre sütjük. A sütőpapírt lehúzzuk róla és tiszta konyharuhába göngyöljük.
A zselatint vízbe áztatjuk. A citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, és a cukorral együtt lábosba tesszük. Kis lángon felolvasztjuk. Beletesszük a kinyomkodott, takaréklángon feloldott zselatint, és hűvös helyre állítjuk.
A tejszínt a vaníliás cukorral együtt kemény habbá verjük. Amikor a citromlé dermedni kezd, a habba keverjük. A piskótát kigöngyöljük. Megkenjük a citromkrémmel, feltekerjük, kissé összenyomjuk, majd hűvös helyre állítjuk. Porcukorral meghintjük, majd felszeleteljük.

sütési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

4 db tojás
4 ek rizsliszt
4 ek kristálycukor/eritrit
2 dl tejszín
1 db citrom
4 lap zselatin
1 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor

Kövess minket a Facebookon is!