Torta háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Citromos keksz recept

A recept még nem lett értékelve
  • 30 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 134 alkalommal

elkészítve: 2 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

Keverjük össze a kétféle lisztet és egy csipet sót, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat.

Ezután kezdjük el összemorzsolni, majd amikor már kellően morzsalékok keverjük hozzá a porcukrot és a reszelt citromhéjat is.

Ezután adjuk hozzá a vaníliaaromát, a citromlevet, és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.

Egy sütőpapírt vékonyan szórjunk meg liszttel, majd nyújtsuk ki rajta a tésztát kb. 5 mm vastagra. Ezután derelyevágóval (v. éles késsel) vágjuk fel ízlés szerinti méretűre, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy gáztepsire.

Ezután tegyük legalább egy órára hideg helyre, hogy kellően lehűljön, és sütés után jó omlós legyen majd a keksz.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép világos színűre.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsin, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki egészen.

sütési idő: 15 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig tárolhatjuk.

Hozzávalók

15 dkg búzaliszt
5 dkg kukoricaliszt
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
1/2 tk vaníliaaroma
1 citrom reszelt héja és leve
1 ek tejföl
csipet só

Kövess minket a Facebookon is!