rejtvénylapok
kukk
  • Vidám BALATON

Citromos krémes kókusz lisztes torta recept

A recept értékelése: 3,7 pont
  • 45 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 431 alkalommal

elkészítve: 40 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a vizet, a barnacukrot fehéredési keverjük.
A tojás fehérjéhez adunk egy csipet sót, és félig felverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habot verünk.
A kikavart tojássárgájába belekeverjük a sütőporos kókuszlisztet, és a tojáshab egynegyedét, fellazítjuk vele a tésztát, majd apránként laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a maradék tojásfehérjét is.
A kókuszos piskóta tésztája kicsit masszívabb lesz, mint a lisztesé, de a sütőpor fellazítja, és egy nagyon puha, ízletes piskóta lesz belőle.
Egy 24 cm-es tortaformát kikenünk olajjal, és belesimítjuk a masszát.
180 C-ra előmelegített sütőbe toljuk 15-20 percre.
Ha megsült, hűlni hagyjuk, majd recés késsel három lapot vágunk.
Amíg sül a piskótánk, elkészítjük a citromos krémet.
A mascarponéba belerakjuk a porcukrot, a citrom reszelt héját és a levét, és a zseléport.
Habverővel felverjük.
A tejszínt szintén kemény habbá verjük, és összekeverjük a citromos mascarponéval.
A kihűlt piskótát megtöltjük, majd bevonjuk a krémmel a tortánkat, és díszítjük kandírozott cseresznyével.

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C

Személyes jó tanács

A kókuszos piskóta tésztája kicsit masszívabb lesz, mint a lisztesé, de a sütőpor fellazítja, és egy nagyon puha ízletes piskóta lesz belőle.

Hozzávalók

6 egész tojás,
6 evőkanál kókusz liszt,
2 evőkanál barna cukor,
4 evőkanál cukor,
2 evőkanál víz,
egy csipet só,
1 kávés kanál sütőpor.
A krémhez:
250 dkg mascarpone,
2 dl cukrász tejszín,
4 evőkanál porcukor
1 citrom héja és leve,
2 teáskanál zselé fix por.
Díszítéshez kandírozott cseresznye.

Kövess minket a Facebookon is!