Grill ételek
kukk
  • 110 szókereső címlap

Császármorzsa recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 30 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 1 230 alkalommal

elkészítve: 18 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

A tojásokat válasszuk ketté. A sárgáját keverjük fehéredésig a porcukorral, adjuk hozzá a darát, a tejet, a tejszínt, a lisztet, a csipet sót és a vaníliás cukrot. A fehérjét verjük fel kemény habnak, óvatosan forgassuk a masszához. Pihentessük 30 percet.
Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, öntsük bele a tésztát, majd amikor az alja megpirult, fakanállal törjük össze, forgassuk át. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral és kanalazzunk rá lekvárt.

sütési idő: 10 min

Személyes jó tanács

Kalória: 542 kcal/adag

Hozzávalók

5 tojás
10 dkg porcukor
7,5 dkg búzadara
1 dl tej
fél dl habtejszín
7,5 dkg liszt
csipet só
1 kk vaníliás cukor
3-4 dkg vaj

Kövess minket a Facebookon is!