rejtvénylapok
kukk
  • 123 plusz egy vicc címlap

Császárzsemle recept

A recept értékelése: 2,5 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 210 alkalommal

elkészítve: 3 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

Az élesztőt meleg tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk.Kicsit pihentetjük. 12 darabra vágjuk,és kb. 45 cm hosszú rudakat sodrunk. Először egy laza csomót " kötünk", majd a jobb oldali szárat a tészta alá középre nyomjuk, -megfordítjuk, most a bal szárat is középre " nyomjuk. Így alakul ki a zsemle formája. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, folpac-kal letakarjuk, és mehet be éjszakára a hűtőbe. Reggel átkenjük tojással ( szórhatjuk magvakkal) és hideg sütőbe téve 200 C fokon kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. Kis lábasban tegyünk vizet a sütő aljába.


sütési idő: 25 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Finom, ropogós héjú, puha bélzetű zsemle.

Hozzávalók

70 dkg BL 80-as liszt
2 teáskanál só
csipet aszkorbinsav (elhagyható)
250 ml meleg víz
220 ml meleg tej
5 dkg vaj
2 dkg élesztő
Tetejére tojás lekenni, magvak

Kövess minket a Facebookon is!