Grill ételek
kukk
  • Vidám Évkönyv 2018

Csokis palacsinta eperrel recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 30 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 887 alkalommal

elkészítve: 21 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

Az epret a cukorral, a vízzel és a fahéjjal összekeverjük és lassan szétfőzzük. Levesszük a tűzről, a rumot hozzáadjuk, és melegen tartjuk.
A tejet a tojással, a tojássárgájával és az olajjal jól összekeverjük. A pudingport és a lisztet hozzáadjuk és sima, sűrű állagúvá keverjük. 1/2 órát állni hagyjuk.
A tésztából kisütjük a palacsintákat (kb. 3 percig)
A kész palacsintákon a tölteléket szétterítjük, majd összehajtogatjuk, és porcukorral meghintjük.

Személyes jó tanács

Bármilyen más gyümölccsel vagy akár lekvárral is tölthetjük.

Hozzávalók

Tésztához:
500 ml tej
1 tojás
1 tojássárgája
2 evőkanál olaj
1 tasak puding csokoládéízű
20 dkg liszt

Töltelékhez:
35 dkg eper
8 dkg porcukor
5 evőkanál víz
fahéjreszelék
3 evőkanál rum

Kövess minket a Facebookon is!