Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Csokoládé keringő ( tripla csokis) recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120+ min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 3 684 alkalommal

elkészítve: 74 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A zselatint a hideg vízbe áztatjuk. A tojást kikeverjük a cukorral, keményítővel, simára keverjük majd a tejben lassú tűzön sűrűre főzzük. Tűzről levéve belekeverjük a vajat, majd mixerrel szép simára keverjük. A zselatint felmelegítjük, és hozzáadjuk a krémhez. 3 tálba öntjük. Még melegen belekeverjük a csokoládékat. ( az egyikbe a tejcsoki, a másikba az étcsokit, a harmadikba a tej csokit. Simára keverjük.
A keményre felvert tejszínhabot 3 részre osztjuk, és a kihűlt csokihoz keverjük.
A tortalapot 3 lappá vágjuk. A háromféle krémet habzsákokba töltjük. Az egyik lapot visszatesszük a torta karikába: A fehér krémből nyomunk egy csíkot a tortalap szélére, mellé körbe egy sor tej csokit, mellé étcsokit. Rá tesszük a másik lapot, ismét kőrbe nyomjuk felváltva a csokoládé krémet. A maradék krémeket összekeverjük, félretesszük. Rátesszük a 3. lapot. Letakarva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a maradék krémmel körbe kenjük, tetszés szerint díszítjük. Én most fehér-fekete csokoládét lereszeltem a tetejére azt szórtam, körbe csoki rácsot készítettem.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom, mutatós torta.

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához.
15 dkg liszt
5 dkg kakaópor
8 gr sütőpor
10+10 dkg cukor
50 ml meleg víz
50 ml olaj
A tojásokat szétválasztjuk, a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, vízzel, olajjal, kanalanként hozzáadjuk a kakaós, sütőporos lisztet, végül a tojások keményre felvert habját , amihez hozzáadtunk 10 dkg cukrot. A masszába óvatosan belekeverjük a kemény fehérje habot, 24 cm-es tortaformába simítjuk, és 170 C fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. ( tű próba).
A krém hozzávalói:
3 tojás
12 dkg cukor
1 vaníliás cukor
75 gr háztartási keményítő
750 ml tej
75 gr vaj
5-5-5 dkg ét, tej, és fehér csoki
400 ml tejszínhab
továbbá: 20 gr zselatin+100 ml hideg víz.

Kövess minket a Facebookon is!