Marlenka háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Csokoládé bomba recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 90 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 545 alkalommal

elkészítve: 46 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A piskótát elkészítjük:A tojásokat a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a lisztet, keményítőt,majd beledolgozzuk a margarint. Egy 26 cm-es tortaformába töltjük, és megsütjük.
A tejszínt felforraljuk,beletördeljük a csokoládét, simára keverjük. kihűtjük.A margarint a többi hozzávalóval össze keverjük, majd a kihabosított kihűlt csokoládé krémhez keverjük.Egy kb. 2 l-es félgömb alakú formát folpac-kal kibélelünk, a tortalapot két lappba vágjuk. A krém felét belesimítjuk a tálba, az egyik lapot beleszabjuk, rá kerül a másik adag krém, befedjük a tortalappal. ( a maradék piskótából készülhet csoki golyó). A lelógó folpackot ráhajtjuk,és pár órára hűtőbe tesszük. Kiborítva felvert tejszínhabbal vonjuk be, és tetszés szerint alkalomhoz illően díszítjük.

sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

A piskótához:
6 tojás
25 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
4 dkg kakaó
6 dkg margarin

Krém hozzávalói:
4 dcl tejszín
40 dkg tortabevonó ét csoki
8 dkg margarin
1 tk mézes fűszerkeverék
4 kanál rum
4 kanál erős fekete kávé
kevés cukor

Kövess minket a Facebookon is!