megtekintve: 21 203 alkalommal
elkészítve: 283 alkalommal megfőztem én is
Egy magasabb falú tálba (az állvány edény részébe) beleteszem az összes nedves hozzávalót.
Kézi mixerrel kb. 25-30 percig habverőzöm, érdemes a talpat-tartót használni. Ha jól megnőtt a cucc, tilos tovább folytatni, mert összeesik!
Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat.
Az elegyített száraz hozzávalókat apránként rászórom a nedvesre, és elkavarom.
Előmelegített sütőben, kikent-kilisztezett tepsiben kb. 5-ösön (200 fokon) kb. 15 percig sütöm. Nem nyitogatom közben!
Amikor kész, kiemelem sütőpapírostul a tepsiből, és egy vágódeszkán hagyom kihűlni.
sütési idő: 15 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alsó sütés
turbózási lehetőségek:
a kisütés után diétás lekvárral megkenni
kihűlés után Dr. Oetker habporból és 1,5 dl 1,5-ös tejből habot készíteni, és rátenni
diétás túrókrémmel befedni
öntetet készíteni a tetejére
az öntetet (ha teszek rá) mandulával/dióval/mogyoróval megszórni
További diétás receptek:
dietasmindennapok.blogspot.hu
facebook.com/dietasmindennapok
nedves hozzávalók:
4 egész tojás
4 evőkanál édesítőpor
3 evőkanál víz
1 evőkanál folyékony édesítőszer
száraz hozzávalók:
70 g zabpehelyliszt
1 púpos kávéskanál (2 g) szejtán (búzasikér)
1 csapott kávéskanál (2 g) szódabikarbóna
tepsibe:
kb. fél hüvelykujjnyi Rama sütőmargarin a tepsi kikenéséhez
durumbúzaliszt a kilisztezéshez