Torta háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Diótorta tejszínes gesztenye krémmel recept

A recept értékelése: 3,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • drága

megtekintve: 1 465 alkalommal

elkészítve: 48 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk.
A tojások fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni amíg habosodni kezd,majd apránként hozzáadjuk az 5 kanál cukrot,és kemény habot verünk.
A tojások sárgájához hozzáadjuk a 3 kanál vizet,a barna cukrot,a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat,fehéredésig felverjük,hozzá adjuk a sütőporos lisztet, és a darált diót, összekeverjük.
Majd veszünk ki a habból és belekeverjük a piskóta alapba, hogy fellazítjuk.
Végezetül belekeverjük az egész tojásfehérje habot a laza ,körkörös mozdulatokkal és kész a diós piskóta tészta .
A 22 cm torta formát kikenünk olajjal,az alját kibéleljük sütőpapírral.
Belesimítjuk a masszát ,és 180 c előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre.
Majd rácson kihűtjük.
Amíg hűl a tortánk elkészítjük a krémet,a gesztenyét rummal ízesítjük,villával összetörjük.
A tejszínbe beletesszük a puding port és együtt felverjük,végezetül összekeverjük a gesztenye masszával,
A kihűlt tortát három lapra vágjuk.
Az elő lapot megkenjük sárgabarack dzsemmel,majd rákenjük a krém felét,majd a következő lapra ismét dzsem,majd krém.A harmadik lappal befedjük és csoki mázzal bevonjuk.
A csokimáz következő képen készül:A vajat a csokit, az olajat vízgőz felett megolvasztjuk, és amíg meleg bevonjuk a tortánkat.
Dióval és gesztenye kémmel díszítjük.
2 órára hűtőbe, vagy hideg helyen pihentetjük, hogy a csoki megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Én a diót mindig száraz serpenyőben meg pirítom!

Hozzávalók

Hozzávalók
A piskótához:
6 db tojás,
5 kanál liszt,
1 evőkanál barna cukor,
5 kanál kristálycukor,
4 kanál enyhén pirított darált dió,
3 evőkanál víz,
1/2 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliás cukor,
csipet só,
5 dkg olvasztott vaj.

A krém hozzávalói:
250 g gesztenye massza ,
2 dl cukrász tejszín,
3 evőkanál hidegen kötő vaníliás puding por,
2 evőkanál rum,
vagy rum aroma.

Kenéshez:
150 g sárgabarack dzsem.

Máz hozzávalói:
100 g 55 % ét csoki
50 g vaj,
1 teáskanál étolaj.

Kövess minket a Facebookon is!