Grill ételek
kukk
  • Vidám Évkönyv 2018

Diótorta tejszínes gesztenye krémmel recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • drága

megtekintve: 101 alkalommal

elkészítve: 4 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik

További receptek...

Elkészítése

Elkészítés: a tojásokat szétválasztjuk.

A tojások fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni amíg habosodni kezd,majd apránként hozzáadjuk az 5 kanál cukrot,és kemény habot verünk.

A tojások sárgájához hozzáadjuk a 3 kanál vizet,a barna cukrot,a vaníliás cukrot és az olvasztott vajat,fehéredésig felverjük,hozzá adjuk a sütőporos lisztet ,és a darált diót ,összekeverjük.

Majd veszünk ki a habból és belekeverjük a piskóta alapba ,hogy fellazítjuk.

Végezetül belekeverjük az egész tojásfehérje habot a laza ,körkörös mozdulatokkal és kész a diós piskóta tészta .

A 22 cm torta formát kikenünk olajjal,az alját kibéleljük sütőpapírral.

Belesimítjuk a masszát ,és 180 c előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre.

Majd rácson kihűtjük.

Amíg hűl a tortánk elkészítjük a krémet,a gesztenyét rummal ízesítjük,villával összetörjük.

A tejszínbe beletesszük a puding port és együtt felverjük,végezetül összekeverjük a gesztenye masszával,

A kihűlt tortát három lapra vágjuk.

Az elő lapot megkenjük sárgabarack dzsemmel,majd rákenjük a krém felét,majd a következő lapra ismét dzsem,majd krém.A harmadik lappal befedjük és csoki mázzal bevonjuk.

A csokimáz következő képen készül:A vajat a csokit,az olajat vízgőz felett megolvasztjuk ,és amíg meleg bevonjuk a tortánkat.

Dióval és gesztenye kémmel díszítjük.

2 órára hűtőbe ,vagy hideg helyen pihentetjük ,hogy a csoki megdermedjen ,és az ízek összeérjenek.

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Én a diót mindig száraz serpenyőben meg pirítom!

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához: 6 db tojás,5 kanál liszt,1 evőkanál barna cukor,5 kanál kristálycukor,4 kanál enyhén pirított darált dió,3 evőkanál víz,1/2 csomag sütőpor,1 csomag vaníliás cukor,csipet só, 5 dkg olvasztott vaj.

A krém hozzávalói : 250 g gesztenye massza ,2 dl cukrász tejszín,3 evőkanál hidegen kötő vaníliás puding por,2 evőkanál rum,vagy rum aroma.

Kenéshez:150 g sárgabarack dzsem.

Máz hozzávalói: 100 g 55 % ét csoki 50 g vaj,1 teáskanál étolaj.

Kövess minket a Facebookon is!