Grill ételek
kukk
  • Receptnaptár 2018

Epres-csokis zabpehelypuding recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 382 alkalommal

elkészítve: 24 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Scarlett69

Elkészítése

Késes aprítóval daráljuk finomra a zabpelyhet, majd az édesítőszerrel ízesített tejben főzzük meg ugyanúgy mintha tejbegrízt főznénk. Ha kellően besűrűsödött, vegyük le a tűzről és osszuk ketté a masszát: egyik felét citromhéjjal ízesítsük, a másikba keverjük bele a kakaóport. Merjük poharakba, vagy tálkákba, úgy h alulra kerüljön egy réteg kakaós ”puding”, erre mehet a citromhéjjal ízesített ”puding”, végül készítsük el az eperzselét: a megtisztított epret vágjuk félbe, negyedekbe, majd a tegyük fel főni a keményítővel elkevert vízben, amit ha szükséges édesíthetünk. Pár perc alatt besűrűsödik! Merjük a pudingok tetejére, ha langyosra hűltek, tegyük be a hűtőbe!

főzési idő: 10 min

Személyes jó tanács

Bármilyen más idénygyümölccsel is készíthető, télen akár befőttekből is! Ha gluténmentes zabpelyhet használunk, beilleszthető a GM diétába is.

Hozzávalók

30 dkg zabpehely
1 l tej
15 dkg eritrit
vanília kivonat
1 db citrom reszelt héja
1 ek kakaópor
Eper zselé
40 dkg eper
2 ek eritrit
1 mk őrölt fahéj
1 dl víz
1 ek kukoricakeményítő

Kövess minket a Facebookon is!