Grill ételek háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Epres habos krémes Glutén&Tejmentes recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 75 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 211 alkalommal

elkészítve: 4 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Koni83

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

Recept:
Tészta:
- 4 tojássárgát, 4 evk. cukorral kikeverünk, rakunk bele egy késhegynyi szódabikarbónát és 4 evk. Schär B lisztet, majd hozzá adjuk a felvert 4 tojás fehérje kemény habját!
Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam 160 fokon kb. 30 perc sütés!
Krém :
- 4 dl Joya mandulás tejben megfőztem 1 csomag vaníliás pudingport majd ízlés szerint édesítettem és hagytam kihűlni ! Közben felvertem egy 4 dl Meggle decor tejmentes habot egy fél csomag habfixálóval utána a krémbe raktam kb 2 evk. habot ezt jól kikevertem robotgéppel utána rákentem a krémet a kihűlt ketté vágott tésztára megszórtam eper darabokkal a tészta tetejét is lekentem krémmel majd rá raktam a habot és eper szeletekkel díszítettem!

sütési idő: 30 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

Tészta:
- 4 db M-es tojás
- 4 evk. cukor
- késhegynyi szódabikarbónát
- 4 evk. Schär B liszt
Krém :
- 4 dl Joya mandulás tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
-ízlés szerint cukor
- 4 dl Meggle decor tejmentes hab
-egy fél csomag habfixáló
-eper szeletek

Kövess minket a Facebookon is!