rejtvénylapok
kukk
  • 123 plusz egy vicc címlap

Fahéjas almás rétes !

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 695 alkalommal

elkészítve: 33 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Klarissza

Elkészítése

Elkészítés: A reszelt alma levét ki csavarjuk ,és barna cukorra a fahéjjal megpároljuk. A tejfölt kikavarjuk az étolajjal. A sütött 180 c előmelegítjük. Kiterítünk egy konyharuhát meg locsoljuk vízzel, erre rátesszük az első rétes lapot megkenjük a olajos tejföllel,majd rárakjuk a következő két lapot ,mind kettött szintén megkenjük .
Majd a réteslap szélét megszórjuk a keksz morzsával ,majd rárakunk a párolt almából.
Konyharuha segítségével feltekerjük ,és tepsibe tesszük .Még két rudat készítünk,a rétes tejét is megkenjük az olajos tejföllel,és a sütőbe toljuk kb 20-25 pere .szép piros ropogósra sütjük.
Recés késsel felszeleteljük ,porcukorral ,vagy fahéjas porcukorra megszórjuk.

sütési idő: 40 min
hőfok: 180 °C

Személyes jó tanács

A rétes lapokat én miden esetben olajos tejföllel kenem meg.

Hozzávalók

Hozzávalók: 1 csomag réteslap, 1 kg reszelt alma,20 dkg barna cukor, 1 evőkanál örült fahéj, 3 evőkanál darált keksz, 2 evőkanál porcukor,1 dl tejföl, 2 dl étolaj.

Kövess minket a Facebookon is!