rejtvénylapok
kukk
  • 123 plusz egy vicc címlap

Fahéjas / Karobos csiga tócsni tésztából recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 30 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 858 alkalommal

elkészítve: 22 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: sebloeb

Elkészítése

A tésztához a cukkinit lereszelem
A tojást felverem egy tálban
A felvert tojást hozzákeverem a cukkinihez, majd belekeverem a darált zabpelyhet
Egy közepes tepsibe sütőpapírt teszek, majd vékonyan megkenem kókuszolajjal.
A masszát beleöntöm és kb. 180 fokon 20-25 percig sütöm.
Majd átfordítom és még sütöm kb. 15 percet. (Az a lényeg, hogy a tészta könnyen feltekerhető legyen.)
Ekkor a tepsiben hagyom a tésztát és a felét megkenem nyírfacukorral elkevert karobporral, a másik felét pedig a fahéjjal.
Feltekerem mint a piskótatekercset és felszeletelem.
A kis szeletek tetejére vaníliás cukrot szórok és még visszateszem a sütőbe. Akkor jó, amikor a cukor szépen ráolvadt.

sütési idő: 50 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Én eddig csak karobporral és fahéjjal ízesítettem, de finom lehet kakaóporral is.

Hozzávalók

Tésztához:
350 g cukkini
1 db tojás
75 g zabpehely (darált)

Töltelékbe:
nyírfacukor (ízlés szerint)
karobpor (lehet kakaópor is helyette) (ízlés szerint)
fahéj (ízlés szerint)

Tetejére:
Bourbon vaníliás cukor

Kövess minket a Facebookon is!