Grill ételek
kukk
  • Vidám BALATON

Fánk kávékrémmel töltve recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 1 684 alkalommal

elkészítve: 61 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

Előkészítés:
A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 220 C°-ra előmelegítjük (gázsütő 4. fokozat).

Elkészítés:
1. A vizet, az olajat, egy csipet sót és a vaníliás cukrot lábasba öntjük, és amikor forrni kezd, beleszórjuk a lisztet. Kis lángon, fakanállal 1 percig folyamatosan kevergetjük. A tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, majd egyenként belekeverjük, és jó alaposan eldolgozzuk a tojásokat.
2. A masszát habzsákba szedjük. A tepsire diónyi nagyságú tésztát nyomunk, abból kiindulva 2-3 cm-es egyenest, majd ismét diónyit nyomunk a zsákból. Ismételjük, amíg a massza elfogy. Megspricceljük kétszer vizes kézzel, és a 220 C°-ra előmelegített sütőben 5 percig, majd a hőt 200 C°-ra (gázsütő 3. fokozat)
csökkentve még 15 percig sütjük. Legalább 10 percig nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert tönkremegy a fánk. Amikor szép szalmaszínű és nagyon kemény a tészta, kivesszük, kihűtjük. A tetejüket levágjuk.
3. A krémhez a tojássárgáját, a liszttel, a cukorral habosra keverjük. Felengedjük a tejjel, folyamatos keveréssel keményre főzzük, amíg elválik a lábas aljától.
4. A tűzről levesszük a krémet, és belekeverjük a porkávét.
5. A 4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, és lazán belekeverjük a krémbe. A krémet habzsákba rakjuk, megtöltjük a fánkokat, visszatesszük a tetejüket, porcukorral és reszelt csokoládéval megszórjuk.

sütési idő: 30 min

Hozzávalók

10 darabhoz:
1 dl víz
1 dl olaj
1/2 tasak vaníliás cukor
10 dkg liszt
3 tojás
egy csipet só

A krémhez:
4 tojás (kettéválasztva)
8 dkg liszt
12 dkg cukor
4,5 dl tej
4 tk. porkávé (neszkávé)

A tálaláshoz:
porcukor
reszelt csokoládé

Kövess minket a Facebookon is!