rejtvénylapok
kukk
  • 123 plusz egy vicc címlap

Fánk perec alakban

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 1 107 alkalommal

elkészítve: 15 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

Előkészítés:
Az élesztőt egy kanál cukorral, egy dl langyos tejjel és kevés liszttel elkeverjük, majd langyos helyen felfuttatjuk.

Elkészítése:
1. A maradék lisztet, a cukrot, csipetnyi sót, a tojást, a vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot nagyobb tálba tesszük. Ha felfutott az élesztő, azt is a tálba öntjük, és a maradék langyos tej hozzáadásával keményebb tésztát gyúrunk belőle. A tésztát alaposan kidagasztjuk.
2. Ha kellően szuszogós a tészta, lisztezett deszkára borítjuk. Kb. 30 cm hosszú, kisujjnyi vastag pálcákat sodrunk, és perec alakúra hajtogatjuk. Letakarjuk, és 20 percig kelesztjük.
3. Felforrósítjuk az olajat, és a pereceket pirosra sütjük benne, 4-5 perc alatt. Szalvétára szedjük, leitatjuk, megszórjuk porcukorral.

Lekvárral vagy almapürével tálaljuk.

Személyes jó tanács

Kalória: 82 kcal/darab

Hozzávalók

kb. 40 darabhoz:
2,5 dkg élesztő
10 dkg cukor
2 dl tej
50 dkg liszt + a nyújtáshoz
3 tojás
8 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
1 tasak vaníliás cukor
egy csipet só

A sütéshez:
bőven olaj

A tálaláshoz:
porcukor, lekvár vagy almapüré.

Kövess minket a Facebookon is!