Grill ételek
kukk
  • Vidám BALATON

Farsangi fánk recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 90 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 1 047 alkalommal

elkészítve: 20 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Kis cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalót, szép sima tésztát dagasztunk belőle. Letakarva a duplájára kelesztjük. Nagyobb pogácsa szaggatóval (pohárral) kiszúrjuk, letakarva ismét kelesztjük. Olajat forrósítunk, a fánkon közepére ujjunkkal " lukat" nyomunk, evvel az oldalával az olajba tesszük, fedőt teszünk rá. Ha megsült megfordítjuk, már fedő nélkül ezt az oldalát rózsaszínűre sütjük. Papír törlőre szedjük, még melegen porcukorral megszórjuk, lekvárral tálaljuk.

sütési idő: 5 min

Személyes jó tanács

Itt a farsang ideje, most kell egy finom fánk !

Hozzávalók

1/2 kg liszt
4 dkg élesztő
220 ml tej
6 dkg cukor
6 dkg margarin
5 tojássárga
kis só, kis rum

Kövess minket a Facebookon is!