Grill ételek
kukk
  • Vidám BALATON

Fekete szedres lepény recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 2 972 alkalommal

elkészítve: 25 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: baranyai.anita

Elkészítése

1.A szoba-hőmérsékletű Ramát habosra keverjük a szitált porcukorral, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval. Egymás után belekeverjük a tojássárgákat és újra habosra keverjük.
2.A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk és a Ramás krémbe keverjük. Végül belekeverjük a lisztet és a sütőport, valamint a citromhéjat és a langyos tejet.
3.A szedret megmossuk, miután leszedtük a szárát és jól lecsöpögtetjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rásimítjuk a masszát és beterítjük szederrel.
4.Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 35 percig sütjük. A sütőből kivéve még forrón meghintjük porcukorral és felvágjuk.

sütési idő: 35 min

Személyes jó tanács

Sütés előtt meghinthetjük fahéjas cukorral, úgy még finomabb.

Hozzávalók

15 dkg Rama
7 dkg porcukor
5 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
8 dkg kristálycukor
14 dkg liszt
fél csomag sütőpor
egy fél citrom reszelt héja
1,5 dl tej
40 dkg szeder

Kövess minket a Facebookon is!