rejtvénylapok háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Fokhagymás tepsis csirkemáj recept

A recept még nem lett értékelve
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 104 alkalommal

elkészítve: 3 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A megpucolt csirkemájat kb. 5 percig előfőzzük, a krumplit megpucoljuk, nagyobb darabokra vágva szintén kb. 5 percig főzzük enyhén sós vízben.
1/2 dcl olajban elkeverünk kevés pirosparikát, oregánot, majorannát, sót, őrölt bors-t, és az apróra vágott fokhagymát. Az előfőzött májat és krumplit enyhén olajozott tepsibe öntjük, ráöntjük a fűszeres olajat, jól összekeverjük, és 200 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. ( kb. 40-45 perc ) ( egyszer átforgatjuk) .
Savanyúsággal tálaljuk.

főzési idő: 2 min
sütési idő: 40 min
hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Nagyon finom, egy óra alatt az asztalon !

Hozzávalók

1/2 kg csirkemáj
4-5 szem krumpli
só, bors
pirospaprika
majoranna
oregáno
1/2 dcl olaj +a tepsit kikenni
2-3 gerezd fokhagyma

Kövess minket a Facebookon is!