Grill ételek
kukk
  • 123 plusz egy vicc címlap

Fokhagymás csirke puliszkával

A recept értékelése: 2,7 pont
  • 45 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 039 alkalommal

elkészítve: 14 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: verike54

Elkészítése

Első lépés: A csirke darabokat megmosás után papírtörlővel megtörüljük, sózzuk, borsozzuk, forró zsiradékon tepsiben, sütőben megsütjük.
Második lépes:Kiszedjük a zsiradékból egy tálra. A visszamaradt sült zsírba fokhagymanyomón belenyomjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket, és állandóan kevergetve picit sütjük. Vigyázat nehogy megégjen,mert keserű lesz.Felöntjük a tejföllel, borral, beledobjuk a fűszereket, és fellobbantjuk. Ekkor rakjuk bele a sült csirkedarabokat. Összerottyantjuk. Levesszük a tűzről, és hagyjuk hogy az ízek összeérjenek.Ezalatt elkészítjük a puliszkát.
Harmadik lépes: A liter vizet feltesszük főni, beledobjuk a sót: Ha lobogni kezd, állandóan kevergetve hozzácsurgatjuk a kukorica darát, és megfőzzük. Olyan állaga kell legyen, mint a sűrű tejbegríznek. Ha megfőtt, a csirkével tálaljuk.
stb...

hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Lehet egyéb körettel is szervírozni, de szerintem a puliszkával a legjobb.

Hozzávalók

- 1 db. másfél kilós csirke combjai, melle, szárnyai , tehát a ” jobb ” részei. ( A csontos részekből majd főzz levest)
- 1 db. nagy fej fokhagyma,
- 1 nagy doboz tejföl
- 1 dl. száraz fehér bor
- só, bors
- kk. vegeta
- kevés zsiradék

Puliszkához:- 1 liter víz
- 30 dkg. kukorica dara
- kevés só

Kövess minket a Facebookon is!