Torta háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Foltos pudingtorta recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 150 alkalommal

elkészítve: 34 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Arizs65

Elkészítése

A kapcsos sütőformába sütőpapírt fektetünk. A pudingport egy keverőedénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tej és tejszín keverékével, a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük a pudingot. Miközben a pudingot hagyjuk kihűlni, időnként megkeverjük. A sütőformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.
A tészta elkészítéséhez a margarint egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel habosra keverjük. A cukrot és a vanillincukrot fokozatosan hozzáadjuk. A tojásokat egyenként fél percig a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és két részletben a masszához szitáljuk. A tésztát a sütőformában egyenletesen elsimítjuk.
A puding felét foltszerűen elosztjuk a tésztán, a másik feléhez hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, és a hézagokat ezzel töltjük fel.
A sütőformát a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütés után a süteményt a formában, sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Végül a máz elkészítéséhez a sárgabaracklekvárt egy főzőedénybe tesszük, felfőzzük, majd egyenletesen elsimítjuk a süteményen.

sütési idő: 34 min
hőfok: 180 °C

Személyes jó tanács

Tepsi mérete: 26 cm

Hozzávalók

Tésztához:
100 g margarin
100 g cukor
1 tasak Vanillincukor
2 tojás
150 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Sütőpor

Töltelékhez:
1 tasak vaníliaízű puding
40 g cukor
350 ml tej
150 ml habtejszín
50 g étcsokoládé

Mázhoz:
3 evőkanál sárgabaracklekvár

Kövess minket a Facebookon is!