Marlenka háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Foszlós mazsolás kalács recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 1 690 alkalommal

elkészítve: 22 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

Kis cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojásokat, a többi hozzávalót, ( a tejet apránként adagolva) majd a végén a langyos margarinnal könnyű laza tésztát dagasztunk. Letakarva duplájára kelesztjük. Ha megkelt 3 részre vesszük, egyenként kisodorjuk, megszórjuk- az előzőleg beáztatott, lecsöpögtetett- mazsolával, feltekerjük, majd a 3 ágat összefonjuk, és a sütőpapírral bélelt edénybe ( dobozba) tesszük. Ismét duplájára kelesztjük, majd tejes tojás keverékével lekenjük, és 180 C fokos sütőben szép pirosra sütjük. (kb. 45-50 perc) A sütőből kivéve kis cukros tejjel lekenjük, letakarjuk, és kihűtjük.

sütési idő: 45 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Puha, foszlós nagyon finom kalács. Vajjal, lekvárral ( mézzel) megkenve, egy pohár tejjel felséges reggeli, vagy vacsora.

Hozzávalók

1/2 kg liszt
3 dkg élesztő
2-3 kanál cukor
kb.3 dcl langyos tej
pici só
1 tojás+ l sárgája
5 dkg margarin
mazsola (opcionalis)

Kövess minket a Facebookon is!