rejtvénylapok háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Gesztenyekrémes tekercs recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 2 414 alkalommal

elkészítve: 24 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A piskótához a tojásfehérjét pici sóval, és a vízzel keményre verjük,hozzáadjuk a cukrot majd egyenként a sárgákat, tovább verve, végül elkeverjük a a kakaós, sütőporos liszttel.
Papírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.
A krémhez a vízben megfőzzük a pudingot. Kihűtjük. A margarint kikeverjük a cukorral, a hideg pudinghoz adjuk, belekeverjük a gesztenyemasszát, majd a kemény tejszínhabbal simára keverjük. Betöltjük a piskótát, tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 10 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

4 tojás
1 kanál víz
4 kanál liszt
4 kanál kristálycukor
1/2 csomag sütőpor
A krémhez:
25 dkg gesztenyemassza
1 vanília puding
2,5 dl víz
2-3 kanál cukor
10-15 dkg margarin
2-3 kanál keményre vert tejszínhab
kis rum ( v.aroma)

Kövess minket a Facebookon is!