Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Gesztenyés krémes süti recept

A recept értékelése: 4,8 pont
  • 45 min
  • egyszerû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 42 546 alkalommal

elkészítve: 282 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Csaba

Elkészítése

Elkészítjük a pudingot és amíg hűl, összeállítjuk a gesztenyés réteget a hozzávalók összegyúrásával (ha kell tejszínnel lazíthatjuk).Egy kb. 25x35 méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk és a gesztenyemasszát kanállal egyenletesen szétterítjük rajta.(Folpack fólia hengerrel még simábbá tehetjük a tetejét:) )
Ha már langyos a puding tegyük bele a margarint, keverjük simára és simítsuk a gesztenyés masszára.
A habtejszínt felverjük, a habfixálót elkeverjük a vaníliás cukorral hozzáadjuk a habhoz és jó keményre felverjük. A habot rásimítjuk a pudingréteg tetejére. Hűtöben pár órát pihentetjük (vagy akár egy éjszakát) és utána kockákra vágjuk. A tetejét csoki vagy gesztenye reszelékkel díszíthetjük. Egyszerű és nagyon finom sütés nélküli sütemény !

főzési idő: 15 min

Hozzávalók

a gesztenyés réteghez
25 dkg darált háztartási keksz
50 dkg gesztenye massza
10 ml rum
6 dkg margarin

a krémhez
1 csom. vanília puding (amit főzni kell)
4 dl tej
10 dkg cukor
20 dkg margarin

a habhoz
500 ml habtejszín
2 csom. vaníliás cukor
1 csom. habfixáló

Kövess minket a Facebookon is!