Torta háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Gombás töltött csirkecomb recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 90 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 794 alkalommal

elkészítve: 16 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A csirkecombok felső csontját óvatosan kivágjuk. A combokat kissé megszórjuk a szárnyas fűszer keverékkel. A hagymát , és a gombát kockára vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük. A zsemlét beáztatjuk vízbe, majd jól kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást, a kihűlt gombás keveréket, megfűszerezzük, összekeverjük. A csontok helyére betöltjük a tölteléket, fehér cérnával összeöltjük. Kiolajozott tepsibe téve alufóliával letakarjuk, és 220 C fokon kb. 1 óra alatt puhára pároljuk. A fóliát levéve még kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. Bármilyen körettel, hidegen melegen egyaránt kitűnő.

főzési idő: 15 min
sütési idő: 1 min
hőfok: 220 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Hozzávalók

4 db nagyobb csirkecomb
fűszerek ( só, bors, majoranna, petrezselyem)
1 db szikkadt zsemle
40-50 dkg gomba
1 tojás
1 fej vöröshagyma
szárnyas fűszerkeverék

Kövess minket a Facebookon is!