rejtvénylapok
kukk
  • 123 plusz egy vicc címlap

Gyömbéres bagoly recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • olcsó

megtekintve: 2 558 alkalommal

elkészítve: 27 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Elkészítése

1.Egy tálba rakjuk a margarint,cukrot ,tojássárgákat és kézi mixerrel jól keverjük ki.Majd adjuk hozzá a mézet és a tejet. Óvatosan keverjük tovább de most már fakanállal.
2.Adjuk hozzá a lisztet,sütőport és a gyömbért.Jól dolgozzuk össze. Ha szükséges adhatunk hozzá még lisztet.Rugalmas golyót formáljunk belőle amit legalább 1 órára a hűtőbe pihentetünk.
3.Lisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra nyújtsuk és 12 cm átmérőjű köröket szúrjunk ki belőle. /nekem 17 db lett ebből a mennyiségből/
4.Villával a kőr közepét mintázzuk meg,mintha toll lenne. Mindkét oldalt behajtjuk a tésztát,így kapjuk meg a szárnyat,majd a felső részt a közepe felé hajtva a feje lesz.A szemét gyűszűvel formáztam meg. A maradék tésztából megformáztam a csőrét és a karmokat.
5.Vékonyan tojásfehérjével megkentem és előmelegített sütőbe 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
6.Ha kihűlt olvasztott csokival díszítjük a szemét ,szárnyát,csőrét stb...

sütési idő: 15 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

70 dkg finomliszt
20 dkg cukor
3 db tojássárgája
3 ek méz
1.4 dl tej
25 dkg margarin
2 tk sütőpor
2 tk gyömbérpor (púpozott)
5 dkg étcsokoládé (olvasztott)

Kövess minket a Facebookon is!