rejtvénylapok
kukk
  • 110 szókereső címlap

Habcsókos pohár desszert szeder öntettel recept

A recept értékelése: 3,3 pont
  • 30 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 73 alkalommal

elkészítve: 4 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Klarissza

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik

További receptek...

Elkészítése

Elkészítés: A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni,ha már jó habos akkor elkezdjük apránként bele szórni a vaníliás cukorral elkevert cukrot,és kemény habot verünk.

Majd belekeverjük a keményítőt és az alma ecetet.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe egy evőkanállal ki adagoljuk.

A sütött 180 c előmelegítjük,majd vissza vesszük 140 c .

Majd az előmelegített sütőbe toljuk kb 50 percre elzárjuk a sütött.Majd kinyitjuk a sütő ajtaját résnyire és itt hagyjuk kihűlni,és kiszáradni.

A szederre rászórjuk a barna cukrot,és a balzsam ecetet ,elkeverjük ,hagyjuk,hogy a balzsam ecet dolgozzon.

Végezetül egy szűrön átpasszírozzuk.

A tejszínt felverjük.

Ha kihűlt a habcsókunk akkor összerakjuk a pohár desszertünket.

A habcsókot összetörjük nagyobb darabokra.

A pohár aljára teszünk a habcsókból majd rákanalazunk a szeder öntettből,teszünk ra tejszín habot,ismét habcsók öntett,és tejszín.

A pohárdesszertet tetejét friss szederrel díszítjük.

sütési idő: 40 min
hőfok: 140 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

A pohárdesszertet tetejét mindig friss szederrel díszítjük.

Hozzávalók

Hozzávalók a habcsókhoz: 2 db tojás fehérje,4 evőkanál cukor,1 csomag vaníliás cukor,1 teáskanál kukorica keményítő,1 kávés kanál alma ecet,csipet só.

A szeder öntethez :30 dkg friss szeder,2 evőkanál barna cukor,1 evőkanál balzsam ecet.

2 dl cukrász tejszín .

Kövess minket a Facebookon is!