Torta háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Habkarika recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 120+ min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 90 alkalommal

elkészítve: 2 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A porcukorhoz adjuk hozzá a tojásfehérjét, majd gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett melegítsük 60 C-fokra. Vagyis addig melegítsük, még az ujjunkat belenyomva megcsípi a meleg cukros-keverék.

Ezután öntsük át egy keverőtálba, adjuk hozzá a citromlevet és az étkezési keményítőt, majd a robotgép legmagasabb fokozatán keverjük folyamatosan 10 percig, hogy egy igen kemény habot kapjunk.

Ezután töltsük bele egy nyomózsákba, melynek csillagcső van a végén, majd sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk ízlés szerinti méretű habkarikákat.

Meg is színezhetjük a habot pár csepp ételszínezővel, majd nagyjából összekeverve töltsük bele a habot a nyomózsákba.

Végül helyezzük be a a tepsit előmelegített sütőbe, majd 80 C- fokon szárítsuk 120 percig. (Én légkeverésnél 50 C-fokon 120 percig szárítottam, és egyszerre két tepsivel tettem be)

Ezalatt az idő alatt a habkarika teljesen megszárad (a közepe is) és egy mozdulattal fel lehet venni a papírról.

sütési idő: 120 min
hőfok: 70 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Az elkészült habkarikákkal a karácsonyi ünnep alkalmával pl. feldíszíthetjük fenyőfát, de csak nassolás képen is elropogtathatjuk.

Hozzávalók

Hozzávalók kb. 40 db-hoz:


80 g tojásfehérje ( 2 nagy tojásfehérjének felel meg)
24 dkg porcukor
1/4 citrom leve
4 gramm étkezési keményítő (kb. 2 tk)

Kövess minket a Facebookon is!