Torta háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Habos túrós recept

A recept értékelése: 4,3 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 367 alkalommal

elkészítve: 29 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Fajcsákné Judit

Elkészítése

A tésztához valókat kevés tejjel összeállítjuk, és egy kb. 20x30 cm-es tepsit kibélelünk vele úgy, hogy pereme legyen. A pudingot elkészítjük előírás szerint, de nem kell megfőzni. A villával összetört túrót a töltelék hozzávalóival összekeverjük, majd az előkészített pudingot is hozzáadjuk, és a tésztára öntjük. Előmelegített (kb. 180 fokos) sütőben 40-45 percig sütjük (ha a töltelék pudingkeménységű, akkor jó).
A tojások fehérjéből és 2 evőkanál cukorból készített kemény habot rásimítjuk a töltelékre, és pirosra sütjük. Kihűlve szeletelhető.

hőfok: 180 °C

Személyes jó tanács

Érdemes dupla adagot készíteni, hamar elfogy!

Hozzávalók

A tésztához: 5 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 1 db tojás, 18 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, kevés tej.
A töltelékhez: 50 dkg túró, 15 dkg porcukor, 4 db tojás sárgája, 1 csomag vaníliás cukor,
1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dl tej, 2 csapott evőkanál liszt, ízlés szerint cukor, citromhéj, mazsola.
A tetejére: 4 db tojás fehérje, 2 evőkanál cukor.

Kövess minket a Facebookon is!