Grill ételek háttér
kukk
  • Pénzkereső Szókereső

Házi gyros pitában recept

A recept értékelése: 3,4 pont
  • 90 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 9 245 alkalommal

elkészítve: 186 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: edina069

Elkészítése

1. A pitához a lisztet egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a 2 dl langyos vízben elkevert élesztőt, a megadott mennyiségű cukrot és a sót. Az így kapott anyagot összegyúrjuk a maradék 3 dl langyos vízzel. Eredményképpen egy kenyérállagú masszát kell kapnunk. A masszát hagyjuk letakarva 1 órán át kelni.

2. A megkelt tésztából 10-15 golyót gyúrunk, amit 1/4 órán át pihentetünk. Eközben a sütőt forróra melegítjük elő.

3. A golyókból kb. 1 cm vastag tésztát nyújtunk, enyhén belisztezzük, és a kilisztezett vagy zsírpapírral bélelt tepsire tesszük. Figyelem, a tepsit csak lisztezzük, ne zsírozzuk!!!

4. Csak rövid ideig, 2-3 percig sütjük. Mikor látjuk, hogy kezd felpúposodni, kivesszük, megfordítjuk őket, és halványbarnára sütjük a másik felüket. A kész pitát letakarjuk, hűlni hagyjuk.

5. A húshoz a csirkemellet apró kockákra vágjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd serpenyőben kisütjük.

6. A zöldségeket felszeleteljük.

7. Elkészítjük a szószt: a tejfölt ízesítjük borssal és kész is van!

8. Végül a pitát megtöltjük a hússal, a zöldségekkel, szószt öntünk rá, ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal is.

sütési idő: 25 min

Hozzávalók

A pitához:
1 kg liszt
2,5 dkg élesztő
fél teáskanál cukor
fél evőkanál só
5 dl langyos víz
A gyros-hoz:
50 dkg csirkemell
1-2 fej hagyma
1 uborka
2 db paradicsom
salátalevél
sajt
A szószhoz:
1 nagy pohár tejföl
bors

Kövess minket a Facebookon is!