Grill ételek háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Hópuszedli recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 45 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 113 alkalommal

elkészítve: 2 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Kard Éva

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A liszthez adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a darált diót, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (elsőre túl száraznak tűnik, de szépen összefog állni)

Ezután formázzunk diónyi golyókat, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb, sütőpapírral bélelt tepsire.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt világos színűre. (Én légkeverésnél 160 fokon, 10 percig sütöttem)

A sütőből kivéve várjunk pár percet, majd forgassuk bele az előzőleg vaníliás cukorral összekevert porcukorba.

Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, majd forgassuk megint bele a vaníliás-porcukorba.

sütési idő: 15 min
hőfok: 160 °C
sütési mód: légkeverés

Személyes jó tanács

Nagyon omlós aprósütemény, és a vaníliás-porcukortól különösen finom. Száraz, hűvös helyen hosszabb ideig eltartható, és finom omlós marad.

Hozzávalók

Hozzávalók 26 db-hoz:

25 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
20 dkg vaj
1 cs vaníliás cukor

A beleforgatáshoz pár kanál porcukrot keverjük össze egy csomag vaníliás cukorral.

Kövess minket a Facebookon is!