rejtvénylapok
kukk
  • Vidám BALATON

Húsvéti brownie recept

A recept értékelése: 4,3 pont
  • 60 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 455 alkalommal

elkészítve: 19 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Szavazok

Havi receptverseny

Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik





További receptek...

Elkészítése

A vajat megolvasztjuk.Ha kihűlt hozzátesszük a kétféle cukrot és kézi mixerrel habosra keverjük.Majd hozzáadjuk a tojásokat a vanília kivonatot,lisztet,sütőport,kakaóport és összedolgozzuk.Legvégén fakanállal hozzákeverjük az étcsokoládé pasztillákat.

Sütőpapírral kibéleljük a tepsit (32x22 cm) és beleöntjük a masszát.Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük.

Amíg sül a sütemény a fehér csokoládét vízgőz fölött kevés olajjal felolvasztjuk és narancssárga ételfestékkel megszínezzük.Majd a megmosott epreket fogpiszkáló segítségével egyenként belemártjuk.Sütőpapírra tesszük és hűtőbe rakjuk,hogy a csoki megszilárduljon.

A kihűlt a süteményt megszabadítjuk a a sütőpapírtól, tálcára rakjuk.Megkenjük netellával és az összetört Oreo keksszel megszórjuk. Az epreket is elrendezzük rajta. Díszítésként cukortojást használunk.

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

22 dkg vaj
20 dkg cukor
20 dkg melaszos nádcukor
4 db tojás
3 teáskanál vanília kivonat
6 dkg cukrozatlan kakaópor
14 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor
8 dkg étcsokoládé pasztilla
6 púpos ek nutella
12 db eper
10 db oreo keksz
1 csomag tojás cukorka
15 dkg fehér csokoládé
1 ek napraforgó olaj
narancssárga ételfesték

Kövess minket a Facebookon is!