Grill ételek
kukk
  • Vidám BALATON

Húsvéti sonka tál Paradicsom tulipánnal! recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 15 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 954 alkalommal

elkészítve: 30 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Klarissza

Elkészítése

Elkészítés: A csülköt este beáztatjuk,majd másnap hidegvízbe feltesszük főni,belerakjuk az ízesítőket,a vöröshagymát,fokhagymát,borsot,köménymagot,babérlevelet.Annyi vizet öntünkrá ,hogy ellepje.Lassú tűzön főzzük annyi órát ahány kilós a csülök.Ha megfőtt akkor a vízben hatjuk kihűlni,mert így szaftos lesz,nem szárad ki.A tojásokat a sonka levében keményre főzzük. Ha megfőtt akkor hidegvízbe kiszedjük,mert így könnyebben lejön a héja .
A paradicsom tulipánokat a következő képen készítjük:a paradicsomok tetejét keresztbe bevágjuk a feléig.Egy kiskanállal kiszedjük a belsejét,a paradicsom végeit egy éles késsel kiváljuk,hogy a hagyna bele férjen.
A túrót a sóval,borssal,köménymaggal,és az olvasztott vajjal jól kikeverjük,majd kiskanál segítségével betöltjük a paradicsomokba.Megformáljuk a túrót.Végezetül a következik a paradicsom tulipán szára ,vagy is a zöldhagyma amit belenyomunk a paradicsomok végébe.
Veszünk egy szép ünnepi tálcát és felrakjuk a csülköt,a tojásokat,és a gyönyörű paradicsom tulipánokat.
És várjuk a vendégeket

Személyes jó tanács

A paradicsom tulipánhoz szilva paradicsom kell.

Hozzávalók

Hozzávalók.1 db hátsó csülök,1 db babérlevél,1 kisfej vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,5 szem fekete bors,1 csipet köménymag,. 6 db tojás, 3 szál újhagyma, 3 db nagyobb koktél paradicsom,3 teáskanál túró,csipet só,bors, köménymag,1 teáskanál vaj

Kövess minket a Facebookon is!