

megtekintve: 26 alkalommal
elkészítve: 1 alkalommal megfőztem én is
Ez a recept részt vesz a havi receptbeküldő versenyben. Szavazz rá ha tetszik
A felkockázott lila hagymát 1 ek. kacsazsíron kicsit megdinszteljük.
Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót, alaposan összedolgozzuk, majd lisztezett munkafelületen 1 cm vastagságúra kinyújtjuk.
Megkenjük a hagymás zsírral, és hajtogatjuk. Tészta egyik szélét feléig behajtjuk, rá a tészta másik felét, és rá a szemközti oldalait. Lisztezett tálba tesszük, majd hűtőbe tesszük egy órát pihenni.
Ezután még egyszer megismételjük a lekenést és a hajtogatást.
Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, tetejét berácsozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Tetejüket felvert tojással lekenjük, és készre sütjük.
sütési mód: alul-felül sütés
Tésztához:
50 dkg finomliszt
2 ek kacsazsír
1 dl tej
1 teáskanál cukor
5 dkg friss élesztő
1 db tojás
2 dl tejföl
3 kávéskanál só
3 közepes db lila hagyma
Tetejére:
1 db tojás