rejtvénylapok
kukk
  • Vidám BALATON

Karácsonyfa kalács recept

A recept értékelése: 4,5 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • olcsó

megtekintve: 3 944 alkalommal

elkészítve: 54 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: kovigyrogy

Elkészítése

1. A lisztet elkeverjük a cukorral és az élesztővel.Közepébe lyukat készítünk amibe beleöntjük a felolvasztott kihűtött vajat,a tejet és a felvert tojásokat.
2. A tésztát jól kidolgozzuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt 4 egyenlő részre osztjuk és háromszög alakúra nyújtjuk.
3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és belerakjuk az első háromszöget amit megkenünk 1 evőkanál nutellával amit előtte egy kicsit megmelegítünk,hogy könnyebben kenhető legyen.Erre rakjuk a második tésztát nutellázzuk majd a harmadik tésztát amit szintén megkenünk nutellával és a tetejére kerül a negyedik tészta.
4. Éles késsel megformázzuk a fenyőfa törzsét és mindkét oldalt 1-1.5 cm-es csíkokat vágunk a tésztába amit kétszer megcsavarunk.Majd 1/2 óráig még kelesztjük meleg helyen.
5. Előmelegítjük a sütőt és mielőtt beraknánk a kalácsot tejjel megkenjük a tetejét és hópihe cukorral díszítjük.(illetve mindenki ízlésének megfelelően) Kb. 20-25 percig sütjük. Amíg sül a vízből és a cukorból szirupot készítünk. Ha megsült a kalácsunk a sziruppal többször átkenjük,hogy szép fénye legyen

sütési idő: 25 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: légkeverés

Hozzávalók

Tészta
50 dkg liszt
2 db tojás
6 dkg cukor
3 dkg vaj
1 tasak instant élesztő
2 dl tej
Töltelék
3 ek nutella
Dekoráció
2 ek tej
1.5 dl víz
3 teáskanál cukor
1 ek cukorgyöngy (hópihe)

Kövess minket a Facebookon is!