Marlenka háttér
kukk
  • Vidám Évkönyv Címlap

Karácsonyi gyertya recept

A recept értékelése: 4,0 pont
  • 60 min
  • közepes
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 381 alkalommal

elkészítve: 25 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

Elkészítése

A tojások sárgáját 3 kanál cukorral kikeverünk habosra. A fehérjéket pici sóval keményre verjük- majd hozzáadunk 1 kanál cukrot. Óvatosan a tojássárgához keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet. Papírral bélelt tortaformában 180 C fokon megsütjük.
A tejszínhabot felforrósítjuk, beletördeljük a csokit, majd kihűtjük. A pudingot a cukros vízben megfőzzük, kihűtjük.
A csokis habot keményre verjük, majd a hideg pudingot hozzákeverjük. A tortát 3 lapba vágjuk, betöltjük a krémmel.
Nyújtható cukormázzal, vagy marcipánnal bevontam. A közepébe 1 kis tea mécsest tettem.

főzési idő: 10 min
sütési idő: 35 min
hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Személyes jó tanács

Hangulatos Karácsony este, a mécsest meg is gyújthatjuk !

Hozzávalók

Hozzávalók: 18 cm-es tortaformához
4 tojás
3 kanál rétesliszt
1 kanál kakaó
4 kanál cukor
1/2 cs.sütőpor
A krémhez:
2 dcl tejszínhab (Hulala)
1 tábla ét csoki
1 ét csokis puding
3 dcl víz
rum .v rum aroma
cukor

Kövess minket a Facebookon is!