Grill ételek
kukk
  • Vidám Évkönyv 2018

Karácsonyi linzertál recept

A recept értékelése: 5,0 pont
  • 75 min
  • könnyû
  • közepesen olcsó

megtekintve: 1 198 alkalommal

elkészítve: 15 alkalommal megfőztem én is

Értékeld te is a receptet:

beküldő: Scarlett69

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal linzertésztát gyúrunk. Fél órára hűtőbe tesszük, majd 3 részre osztjuk.
Az első 1/3-ot kinyújtjuk, majd cakkos szélű kiszúróval kiszúrjuk, úgy, hogy minden másodiknak kilyukasztjuk a közepét egy pici pogácsaszaggatóval. Sütőlemezre helyezzük.
A második harmadból karácsonyfákat és csillagokat szúrunk ki, úgy, hogy párja is legyen mindegyiknek. Ezeket is sütőlemezre helyezzük.
Az utolsó harmadból egyforma kis golyókat formázunk, majd ezeket kisodorjuk, kifli alakot formázunk belőlük, és szintén sütőlapra helyezzük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt megsütjük. (Ha légkeveréses programot választunk, az összes linzer meg tudjuk sütni együtt a két tepsiben.)
A linzerkarikák lyukas tetejét porcukorral meghintjük, a karikák alsó felébe kiskanállal baracklekvárt teszünk, majd óvatosan ráhelyezzük a porcukros tetőt.
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, a kiflik végeit belemártjuk, és rácsra helyezzük. A fenyőket és csillagokat eperlekvárral összeragasztjuk, majd csokiba mártjuk, és rácson lecsepegtetjük.
Ízlés szerint cukorgyönggyel díszíthetjük, amíg még forró a csoki. Ha a csoki megszilárdult, vegyesen egy tálra rendezzük a háromféle linzert.

sütési idő: 8 min
hőfok: 180 °C

Hozzávalók



A tésztához:
28 dkg rizsliszt
10 dkg nyírfacukor
10 dkg darált dió
25 dkg vaj vagy margarin
1 db tojás
A díszítéshez:
porcukor
baracklekvár
eperlekvár
1 tábla gluténmentes étcsokoládé
díszítőcukor

Kövess minket a Facebookon is!